DE HOOFDLIJNEN
28-03-2014
Earth Hour en Spider-ManZaterdag 29 maart a.s. om 20.30 uur zal een jonge Spider-Man, samen met WNF-ambassadeur André Kuipers, de lichten van de St. Bavokerk doven. Op dat moment gaat ook op talloze andere plekken in Nederland het licht een uur uit als signaal om zuiniger om te gaan met de aarde. Dat gebeurt in het kader van Earth Hour, 's werelds grootste evenement voor de natuur. In tientallen landen gaat het licht uit, onder meer van beroemde monumenten zoals de Eiffeltoren, het Empire State Building en het Rode Plein.

Het evenement in Haarlem zal een bijzonder Spider-Man tintje hebben. Zo worden er o.a. op de Grote Markt in Haarlem Spider-Man maskers uitgedeeld, gemaakt van milieuvriendelijk materiaal, om aan te geven dat iedereen een held kan zijn voor de aarde. De cast van The Amazing Spider-Man 2, Andrew Garfield (Spider-Man), Emma Stone (Gwen Stacy), Jamie Foxx (Electro) en Marc Webb (regisseur), lichten via een videoboodschap op de Grote Markt de belangen van Earth Hour toe.

Tevens zal Pathé Haarlem van 20:30 tot 21:30 uur hun meest prominente lichten doven in het teken van Earth Hour.

Het internationale evenement van Earth Hour vindt plaats in Singapore, waar Spider-Man samen met de producenten, de regisseur en de cast van de film bij The Float@Marina Bay alle lichten van de Marina Bay uitdoen, bekend om de indrukwekkende skyline. Het evenement vindt plaats op zaterdag 29 maart a.s. om 20.30 uur (lokale tijd).

Spider-Man is vanaf 24 april a.s. te zien in de nieuwe bioscoopfilm The Amazing Spider-Man 2 in 3D en IMAX 3D.


26-03-2014
Swamp Thing signeer tour


21-02-2014
Aftrap Stripdagen bij boekhandel Cursief/Galerie de Etage met tekeningen van Mars Gremmen


Zaterdag 1 maart om 14.00 uur opent Marcel Doodkorte, wethouder van cultuur, de expositie van Mars Gremmen bij Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage. Deze opening fungeert tevens als aftrap van de STRIPDAGEN die op 8 en 9 maart plaatsvinden in de Evenementenhal in Gorinchem.

Om de publicatie van zijn nieuwe stripboek 'Ze is van mij!’ luister bij te zetten scheurde tekenaar Mars Gremmen de mooiste pagina’s die hij de afgelopen jaren heeft gemaakt uit zijn schetsboeken. Daarnaast verzamelde hij zijn recent virtuoos vol gekrabbelde memokubusblaadjes en lijstte hij alles in, nog aangevuld met wat schilderdoekjes, voor de expositie: 'Mars Gremmen had nog wat liggen', in Galerie de Etage in Gorinchem.

Sommige tekeningen lijken te zijn gemaakt door een veertienjarig meisje, andere door een psychiatrisch patiënt, weer andere door een ongeschoren man van vijfenveertig. Wat ze met elkaar verbindt is het tekenplezier dat ervan af spat. Het veelal zittend voor de televisie, direct in inkt getekende werk, toont een grote liefde voor de lijn en lijkt ongefilterd, rechtstreeks uit het hoofd van Mars op papier te zijn gezet.

Zolang de voorraad strekt krijgt elke bezoeker ter herinnering een gratis ansichtkaart van Mars Gremmen die speciaal voor De Stripdagen is gemaakt in een oplage van slechts 500 exemplaren..

De expositie is van 1 tot 30 maart en iedere dag tijdens winkelopeningstijden open. Ook te bekijken tijdens de Culturele Route, iedere tweede zondag van de maand. Boekhandel Cursief/ Galerie de Etage, Kruisstraat 4, 4201 GE Gorinchem.


03-02-2014
Nacht van de Wansmaak


16-01-2014
Champaka op de Brafa 2014Vorige | 6-10 / 82 | Volgende