Welkom op de website van Het Stripschap
25-09-2021
De Stripschapprijzen 2021

Komende zondag is het zover! Dan worden in Utrecht tijdens de Ledendag van Het Stripschap de volgende Stripschapprijzen uitgereikt:

- de Bulletje en Boonestaak Schaal 2021

- de P. Hans Frankfurtherprijs 2021

- de Stripschappenning voor Jeugdalbum van het Jaar 2020

- de Stripschappenning voor Album van het Jaar 2020

- de Stripschappenning in de categorie Info & Integraal 2020

Gezien de beperkte capaciteit van de zaal is er alleen plaats voor de genomineerde stripmakers, hun uitgevers en familie. Maar net als de uitreiking van de Stripschapprijs in Groningen zal ook deze uitreiking worden gefilmd in samenwerking met Stripjournaal. De presentatie is dan ook in handen van Robin Vinck, die samen met evenementencoördinator Ton Mackaaij verantwoordelijk is voor de productie. Zondagavond worden de winnaars bekend gemaakt.

23-09-2021
Koop online je stripdagen Ticket

Koop je ticket voor de stripdagen nu al online via:  Tickets bestellen

 

 

 

 

 

17-09-2021
Nieuws over De Stripdagen 2021 op 30 en 31 oktober in De Broodfabriek in Rijswijk

 

 

 

Na de persconferentie van 14 september, waarin o.a. is aangekondigd dat de 1,5 mtr maatregel wordt losgelaten en er een CoronaCheck wordt ingevoerd binnen de horeca, heeft de organisatie van De Stripdagen overleg gehad met De Broodfabriek in Rijswijk en is tot de volgende afspraken gekomen:

- voor het bezoek aan De Stripdagen is GEEN CoronaCheck nodig (omdat het een doorstroomlocatie betreft)

- bij de horecapunten in het pand wordt dat wel gevraagd, indien men plaats neemt aan een tafel

- bij afhalen is het ook niet nodig

- er kunnen nu 45 extra kramen geplaatst worden door de vrijgekomen ruimte

De organisatie hoopt dat er op deze manier een geslaagd evenement kan plaatsvinden.

Vanaf zaterdag 25 september is het mogelijk om online kaartjes te reserveren voor De Stripdagen via  www.destripdagen.nl

Voor vragen, opmerkingen, kraamhuur of andere zaken aub contact opnemen met Ton Mackaaij, evenementenco√∂rdinator van Het Stripschap:  ton@stripschap.nl

16-09-2021
De uitreiking van de Bulletje en Boonestaak Schaal 2020

 

Op 15 september werden de Bulletje en Boonestaak Schalen 2020 uitgereikt aan tekstschrijver Jan Godschalk (links) en tekenaar Ton Kooreman.

Dat gebeurde op de voormalige vliegbasis Soesterberg in restaurant Soesterdal. Aan Stripschapvoorzitter Meerten Welleman de eer om de schalen uit te reiken, evenementencoördinator Ton Mackaaij maakte de foto.

Naast familie en vrienden waren ook verschillende collega's uit de stripwereld aanwezig, waaronder Mat Schifferstein en Bert Meppelink van Uitgeverij Sherpa, Rik Sanders van Stripschrift, Rich Thomassen van StripNieuws en Rudy Vrooman, die het album van Jan en Ton, Sadine, heeft vormgegeven. Dat album was de inspiratie om de schaal aan Jan en Ton toe te kennen.

13-09-2021
De unieke uitreiking!

Op zaterdag 4 september werd de Stripschapprijs voor de eerste keer uitgereikt in Forum Groningen, naar aanleiding van de expositie Gerben Valkema, Stripmaker van het jaar, in Storyworld, dat onderdeel is van Forum Groningen.

 

In de unieke RABO Studio van Forum Groningen met wall-to-wall beeld presenteerde Robin Vinck van Stripjournaal een wervelende uitreiking met gastoptredens van collega's Eric Hercules, tekstschrijver van de strip Elsje, Michiel van de Vijver, Gerbens partner in het Kijk en Lees project, en Rob van Bavel van Uitgeverij L, de uitgever van Eppo en de Elsje albums. Het was vervolgens aan Stripmaker des Vaderlands Herman Roozen om de Stripschapprijs 2021 met bijbehorende oorkonde aan Gerben Valkema te overhandigen.

 

Op 26 september worden nog in Utrecht de volgende Stripschapprijzen uitgereikt:

- Bulletje en Boonestaak Schaal 2021

- Stripschappenning voor Jeugdalbum van het Jaar 2020

- Stripschappenning voor Album van het Jaar 2020

- P. Hans Frankfurtherprijs 2021 aan Studio Jan van Haasteren 

 

Foto Gerben Valkema: Foto Het Stripschap/Alex Odijk

| 1-5 / 15 | Volgende